Чи можна використовувати матеріали сайту ???!!!!

питання, консультації, поради

Модератор: zag

Відповісти
Сашко
Повідомлень: 1
З нами з: П'ят березня 17, 2006 7:28 pm

Чи можна використовувати матеріали сайту ???!!!!

Повідомлення Сашко »

Потребую вашої допомоги чи поради!
Я займаюсь туризмом, в тому числі спелео. Також працюю в тур фірмі, яка займається організацією активного відпочинку в зах. регіоні, в тому числі спелео екскурсій.
Я розумію, що про законність і шкідливість організації екскурсій для непідготовлених туристів у печери без обладнаних маршутів можна довго сперичатись, але... Реальність така, що все більше і більше людей буде відвідувати певні печери (принаймні на Поділлі). Не думаю, що процес можливо зупинити. Питання лише в його організації. Тобто відвідування повинні організовувати кваліфіковані керівники і інструктори, які знають, які володіють достатньою інформацією про правила поведінки в печері та ставлення до її мешканців.
Також важливо максимально інформувати власне туристів, про печери, їх мешканців, правила поведінки.
Як це робити?? Кожен інструктор, звичайно, має довести до відома всі необхідні правила та слідкувати за їх виконанням.
Але кожна людина ознайомлюється з умовами проведення мандрівки ще дома, досліджуючи сайт фірми, з якою вона поїде в печеру. Отже, вважаю, що наявність інформації про кажанів, їх види, особливості життєдіяльності, правила поводження з ними має міститись на сайтах цих фірм.

І ось я намагаюсь сформувати розділ, який би містив цікаву та корисну інформацію про печери та їх мешканців. Розділ буде розмішено на кількох сайтах, які займаються залученням людей до спелеоподорожей. Можливо, ви би могли допомогти інформацією, статтями, фотографіями.

Я був наштовхнувся на чудовий сайт www.kazhan.org.ua, вже скачав кілька сторінок, мені заборонили використовувати його матеріали.
Потім побачив www.terioshkola.org.ua і тепер питаю дозволу щодо використання його матеріалів.

Посилання на автора та сайт гарантую. Я наразі не розумію, яку шкоду може заподіяти поширення ваших матеріалів. Адже внаслідок цього, можливо, менше шкоди буде заподіяно кажанам - тим, для кого і існують ці сайти, пишуться наукові, здійснюються дослідження....

Сподіваюсь на вашу допомогу, дозвіл, або хоча б поясненя причини відмови.

Також листа спробую розмістити в форумі.

Щасти!

Сашко
Відповісти